Smart Home

Wellicht heeft u nooit eerder van een smart home beveiliging gehoord. Toch blijkt dit principe steeds populairder te worden onder woningbezitters! Met een smart home beveiliging wordt het beveiligen van je woning een stuk eenvoudiger dan voorheen het geval was. Dit is belangrijk, omdat het aantal gewelddadige inbraken in de afgelopen jaren sterk is toegenomen. Je moet er toch niet aan denken dat je tijdens de nachtelijke uren opgeschrikt wordt door ongewenste bezoekers? Met een smart home beveiliging maak je de kans op zo’n situatie een stuk kleiner.

Tip: schakel een beveiligingsexpert in om een geschikt smart home beveiligingspakket voor je te vinden of samen te stellen! Zo heb je altijd een pakket die de beveiligingsrisico’s in je woning zo goed mogelijk afdekt.

Begin met het maken van een beveiligingsanalyse

Om een smart home beveiligingssysteem zo effectief mogelijk te maken, is het raadzaam om eerst een beveiligingsanalyse van je woning te laten maken. Een beveiligingsexpert kijkt hierbij naar mogelijke beveiligingsrisico’s. Dit zijn plekken waarlangs inbrekers je woning binnen kunnen dringen. Denk bijvoorbeeld aan de ramen rond een plat dak of een regenpijp, sloten die achterhaald of slecht onderhouden zijn, enzovoorts. Op basis van het hierbij opgestelde beveiligingsplan kun je een geschikte smart home beveiliging uitzoeken, waarvan de componenten alle beveiligingsrisico’s in je huis afdekken.

Een geschikte smart home beveiliging vinden

Een smart home beveiliging kun je zowel online, als in fysieke winkels bestellen. Daarbij kun je een dergelijk pakket ook via een slotenmaker of beveiliger aanschaffen. Het voordeel van het aanschaffen van de smart home beveiliging via een slotenmaker is dat je verzekerd bent van een goede kwaliteit. Zeker bij de goedkopere pakketten die je online of in een fysieke winkel koopt blijkt de kwaliteit van de losse componenten vaak behoorlijk teleurstellend.

Wanneer je het pakket eenmaal in huis hebt kun je de verschillende componenten van het beveiligingssysteem installeren en aansluiten. Vaak verloopt het aansluiten van de losse componenten van een smart home beveiligingspakket via een WiFi-verbinding of via de netwerkverbinding uit het stopcontact. Als alle individuele componenten aangesloten zijn is de kans op een inbraak een stuk kleiner! Het is aan te raden om de losse componenten nog even handmatig te testen na het aansluiten. Zo ben je ervan verzekerd dat ze op de juiste wijze aangesloten zijn en naar behoren werken. Het zou immers zonde zijn als een component niet blijkt te werken bij een inbraak in huis!