Welke mogelijkheden zijn er met objectbeveiliging?

Als bedrijf ben je erg gesteld op je spullen, maar ook op je medewerkers en bezoekers. Om deze veiligheid te kunnen garanderen kom je al snel uit op objectbeveiliging. Tijdens en buiten werktijden zullen objectbeveiligers ervoor zorgen dat er geen diefstal, vernielingen of andere vormen van dreiging zullen ontstaan. Ben je benieuwd of dit wat voor jouw bedrijf is? Hieronder geven we antwoord op de vraag: welke mogelijkheden zijn er met objectbeveiliging?

Wat zijn de mogelijkheden met objectbeveiliging?

Het begrip objectbeveiliging kan heel breed getrokken worden. Zo kan het zijn dat je een kantoorpand bezit en in de nacht zekerheid wilt hebben dat er geen inbraak of vernieling kan plaatsvinden. Dit is een veel voorkomende situatie, waarbij objectbeveiligers doormiddel van surveillance en controles de omgeving veilig houden. Echter zijn de mogelijkheden met objectbeveiliging veel groter. Voor speciale werkomgevingen zoals musea, bouwterreinen, bioscopen of evenementen is er ook objectbeveiliging beschikbaar. Maar welke mogelijkheden zijn er met objectbeveiliging? Hieronder een opsomming van de mogelijkheden:

  • Receptiediensten en toegangscontroles
  • Brand ronde of sluitrondes
  • Opvolging na afgaan alarm
  • Surveillance/controlerondes
  • Collectieve beveiliging
  • Controles ingaande of uitgaande goederen

De mogelijkheden verder uitgelegd

Met receptiediensten en toegangscontroles behoudt u de veiligheid wanneer er bij uw bedrijf een hoop mensen komen en gaan. Met een vriendelijke groet en een nauwlettend oog kan een beveiliger ervoor zorgen dat er geen mensen met verkeerde bedoelingen uw bedrijf binnen komen. Wanneer aan het eind van de dag jij en je werknemers het gebouw verlaten is het fijn om te weten dat geen raam meer open staat en dat apparaten met brandgevaar uitstaan. Objectbeveiligers doen daarom een brandronde/sluitronde om ervoor te zorgen dat het gebouw veilig achtergelaten wordt. Zijn er wel indringers die u pand willen inkomen nadat jij en het personeel weg is? Dan is het fijn om een alarmsysteem te hebben. Echter is het dan wel belangrijk dat iemand de situatie oplost na het afgaan van het alarm. Objectbeveiligers zorgen voor opvolging na afgaan van het alarm zodat mogelijke inbrekers geen kans hebben om het gebouw in te komen. Het is nog fijner om te weten dat er constante beveiliging is. Met controlerondes of zelfs collectieve beveiliging wordt het pand continue in de gaten gehouden en mogelijke verdachte personen of situaties geëlimineerd. Wanneer er een hoop goederen komen en gaan geeft het een vertrouwd gevoel dat alles gecontroleerd wordt op verdachte goederen. Controlebeveiligers zijn ook hiervoor inzetbaar. Hierboven zijn een aantal antwoorden gegeven op de vraag: wat zijn de mogelijkheden met objectbeveiliging? Natuurlijk heeft ieder bedrijf een eigen bedrijfsvoering, waardoor er vaak flexibel geschakeld kan worden met een objectbeveiliger betreft de mogelijkheden. 

Persoonlijke beveiliging regelen?

Naast het beveiligen van objecten en je werkomgeving is het ook mogelijk om persoonlijke beveiliging te regelen. Het binnenkrijgen van bedreigingen is geen grap, waardoor er altijd gekeken moet worden als een aanval reëel is. Hier komt een persoonsbeveiliger om de hoek kijken. Een persoonsbeveiliger analyseert de situatie en brengt alle mogelijke risico’s in kaart. Daarnaast zal de persoonsbeveiliger ervoor zorgen dat je veilig bent voor deze risico’s en denkt die mee om weer naar een normale leefsituatie te leven. 

Kies jij voor objectbeveiliging? 

Welke manier van beveiliging je kiest, is aan jou! Afhankelijk van het type beveiliging kan je op internet genoeg vinden over mogelijkheden met betrekking tot objectbeveiliging. Je kan een offerte aan laten vragen door verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Op die manier kan je kijken welk bedrijf het beste bij jou past en welke aansluit op jouw wensen en behoeften! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *